Bric analyserar kundbeteenden
Nu släpper PAR AB en ny analysprodukt, kallad ”Bric”, för kvalificerat kund- och relationsarbete inom B2C. Bric är, enligt PAR, en konsumentklassificering med kundknuten information som ska vara lättförståelig, användarvänlig och framförallt kunna visa på sannolik köpbenägenhet.

”Det här är en produkt som ytterligare stärker vår position som Sveriges ledande leverantör av affärsdrivande information. Med Bric får våra kunder inom B2C en möjlighet att ytterligare vässa sitt arbete med segmentering, analys och marknadsbearbetning”, säger Tore Thallaug VD på PAR.

I Sverige är Bric indelat i 226000 geografiska områden, med i genomsnitt 20 hushåll i varje. Dessa områden är klassade med de fem faktorer som (förutom transaktionsdata) bäst förklarar köpbeteenden. Med de 1900 kombinationsmöjligheter som Brics fem variabler ger kan man få fram en grundförutsättning för kundens sannolika köpbeteende. Bric används för s??väl strategisk segmentering som operationella urval. Bric finns på marknaderna Sverige, Norge och Finland.

Källa: PAR AB